Treenaajan matka Kuala Lumpurissa, Malesiassa


Malesian modernin eksoottista pääkaupunkia, Kuala Lumpuria on mahdoton olla rakastamatta.
Vierailin huhtikuun lopussa kaupungissa viidennen kerran.
Treenimatka Kuala Lumpuriin voi kuulostaa aluksi oudolta, mutta kun yhdistetään edullinen hintataso hyvään ruokaan ja moderneihin treenitiloihin, mieli saattaa helposti muuttua. Täältä Aasian kasvavasta suurkaupungista löytyy aivan kaikkea.
Kuala Lumpuri on muuttunut viime vuosien varrella valtavasti. Vanhat hökkelikujat ovat hävinneet lähes kokonaan ja tilalle on noussut moderneja asuntoja ja ostoskeskuksia. Toinen toistaan modernimmat ostoskeskukset ja pilvenpiirtäjät täyttävät keskustan jokaisen sentin.

VIDEO Kuala Lumpurista

Parasta Kuala Lumpurissa on edullinen hyvä ruoka, sekä ihanan lämmin sää ympäri vuoden.

TOP 3 RUOKAPAIKKAA KUALA LUMPURISSA

Sushi Tei ( Pavilion ostoskeskuksessa)
Thai Food (Pavilion ostoskeskuksen ravintola osassa)
Hakka Restaurant

LIIKUNTAMAHDOLLISUUDET KUALA LUMPURISSA

Liikkujalle Kuala Lumpurin keskustasta löytyy  paljon moderneja kuntosaleja sekä 1,3 kilometrin juoksurata KLCC puistosta, Petronas Twin Towersien juuresta. Mikäli juokseminen keskustan kujilla ei tunnu omalta jutulta, kaupungista löytyy myös vuokrattavia kaupunkipyöriä. Pyöräilemään lähtiessä kannattaa kuitenkin varautua henkisesti siihen, että pyörälenkki ajetaan autojen joukossa sekä siihen, että liikenne on tyystin toista, kuin meillä koti-Suomessa.  Erillisiä pyöräteitä ei ole, eikä puistoissa saa pyöräillä. Itse en ainakaan oman kokemukseni perusteella suosittele pyöräilyä. Itseäni hieman hirvitti pyöräillä keskustan kapeilla kaduilla joka suuntaan sukkuloivien autojen joukossa. Omasta mielestäni yksi parhaista tavoista liikkua tässä kaupungissa on kävellä, koska etäisyydet eivät ole pitkiä. Kunto kasvaa, tutustut uuteen kulttuuriin ja nautit samalla auringon paisteesta ja lämmöstä.
Itse tykkään reissun päällä liikkua mahdollisimman paljon ulkosalla ja hyödyntää treeneissäni paikallisia mahdollisuuksia. Aina ei todellakaan tarvitse päästä salille puntteja nostelemaan vaan treenin saa hyvin tehtyä hotellihuoneessa, uima-altaassa, lähipuistossa tai vaikka juoksemalla hotellia ympäri.
Karista lentomatkan jälkeiset jumit juoksemalla aamulenkki hotellin läheisyydessä. Aamulla lämpötila on vielä yleensä hieman viileämpi.

paikallista vanhaa tunnelmaa
aamulenkillä

HOTELLIT JOISSA YÖVYIMME

The Kuala Lumpur Journal

+ Loistava sijainti
+ Hyvä lounas
+ Tilava huone
– Kutosali remontissa

Element Kuala Lumpur 

+ Hieno sisäuima-allas ja yoga sali
+ Erinomainen aamupala
+ Ilmaiset pyörät lainaan
– Ympäristöä remontoidaan
– Sijainti etäinen

KUVAT:Lauri Kalima /JK creative