Kuntovinkit kesämökille – Mikä kuluttaa eniten kaloreita?

Tiesitkö missä mökkiaskareissa kuluu eniten kaloreita? Katso video kirjoituksen lopusta ja ylläty.

Kesän ehdoton juttu on rentoutuminen kesämökillä. Kesämökillä arjen huolet unohtuvat ja voit vain nauttia hiljaisuudesta ja upeasta Suomen luonnosta.  Erilaiset mökkiaskareet myös rentouttavat. Ne vievät ajatukset pois arjesta ja tuovat päivään fyysistä tekemistä, joka piristää niin mieltä kuin kehoa.

Vältä mökkistressi

Välttyäksesi mökkistressiltä unohda tiukkaan kellotetut aikataulut. Aikataulujen sijaan anna mielen ja kehon löytää oma hyvä tahti toimia. Näin saat pidettyä rennon mökkifiiliksen yllä. Yleensä tarpeellisetkin mökkiaskareet tulee paremmin tehtyä rennolla asenteella, kuin hampaat irvessä puskien.

Kunnioita muiden toiveita

On hyvä muistaa kuunnella ja kunnioittaa muiden toiveita. Kaikki meistä eivät nauti mökillä olosta saati sitten fyysisestä tekemistä siellä. Mikäli joku haluaa ottaa mökillä vain rennosti, älä pakota häntä tekemään mitään mitä hän ei halua jos haluat saada hänet mökille uudelleenkin. Näytä mallia miten mukavaa mökillä voi olla. Kukapa tietää vaikka saisit hänestä jo ensikerralla seuraa mökkiaskareisiin. Tai kokeile itse rohkeasti päivää olla tekemättä mitään. Vaihtelu virkistää ja avartaa ajattellua.

Kuuntele omaa kehoa ja löydä omatapa rentoutua.
Anna muille myös mahdollisuus löytää omatapa nauttia ja rentoutua mökillä.

Kuntovinkit kesämökille video

Mun top 5 mökkiaskaretta

Itse en pysty pitkään vain makoilemaan tai istumaan yhdessä paikassa vaan tarvitsen jotain aktiivista tekemistä. Mökillä kaikenlaista puhaamista kyllä riittää. Listasin alapuolelle mun top 5 mieltärentouttavaa mökkiaskaretta.

1.Halkoken hakkaus 400 kcal/h

2.Ruohon leikkaus 150 kcal/h

3.Puutarhan hoito  150 kcal/h

4.Marjojen poiminta 200 kcal/h

5.Pienet mökkiremontit, kuten pintojen maalaus 185 kcal/h

KUVAT ja VIDEO:  Lauri Kalima /JK creative
VAATTEET: mekko Black and White / kukkaseppele Glitteri.fi
KUVAUSPAIKKA: Hotel & Spa Resort Järvisydän