Terveelliset herkut helposti – jälkiruoka tai aamupalapöytään


Tässä pari reseptiä, joilla loihdit terveelliset herkut helposti jälkiruokapöytään tai aamupalaksi.  Nämä super helpot herkut valmistuvat muutamassa minuutissa ja ovat samantien valmiita tarjoiltavaksi yllätysvieraille tai puolisolle aamupalaksi. Tarvitset vain astian, maustamatonta jogurttia, marjoja ja kaurahiutaleita.
Suosittelen myös kokeilemaan Fazerin Alku sadonkorjuupuuro hiutaleita perus kaurahiutaleiden sijaan. Alku puurohiutaleiden joukossa olevat siemenet antavat mukavan lisän jälkiruokaan. Myös erilaiset pähkinät ja kuivatut hedelmät sopivat loistavasti joukkoon. Ei muuta kun loihtimaan omia herkkuja!

Mustaherukka-vadelmaherkku

Ainekset

 • Maustamatonta jogurttia
 • Kaurahiutaleita
 • Mustaherukoita
 • Vadelmia
 • Hunajaa, jos kaipaat makeutta herkkuun

Valmistus

 • Sekoita osa mustaherukoista jogurtin kanssa mustaherukka-jogurttisoseeksi
 • Laita tuoreita marjoja, kaurahiutaleita ja mustaherukka-jogurttisosetta vuorotellen valitsemaasi tarjoiluastiaan.
 • Koristele tomusokerilla

Puolukka-jogurttiunelma

Ainekset

 • Maustamatonta jogurttia
 • Kaurahiutaleita
 • Puolukoita
 • Hunajaa makeuttamaan tarvittaessa

Valmistus

 • Laita aineksia vuorotellen valitsemaasi mukiin

Tarkempi valmistusohje:

Valitse kaapista sopiva muki tai kulho annosta varten. Aloita laittamalla aineksia kerroksittain valitsemaasi astiaan. Pohjalle ensin vähän jogurttia sitten kaurahiutaleita ja perään marjoja. Toista niin monta kertaa kuin astiaan mahtuu ja koristele lopuksi haluamallasi tavalla marjojen ja jogurtin yhdistelmällä! Voit halutessasi makeuttaa annosta ripauksella hunajaa.

P.S.Muistakaa jakaa mulle fiiliksiä teidän jälkiruoka teoksista. Miltä maistui ja niin edelleen? Ei muuta kuin testaamaan.

KUVAT: Lauri Kalima /JK creative

Nautinnollisia herkutteluhetkiä!

ELSE  🙂 ♡ 

YouTube /  Instagram / Website