Ystävyys – yhteisiä ilon ja surun hetkiä

Tänään sain pitkästä aikaa nauttia ihanasta seurasta ystävien kanssa. Tälläiset hetket muistuttavat hyvin ystävyydestä ja sen tärkeydestä.  Kuinka onnellinen olenkaan kun saan viettää aikaa ihanien ystävien seurassa.

Ystävyys ei ole itsestään selvyys vaikka se voi joskus nuorena siltä tuntuakin. Jokainen ystävyyssuhde tarvitsee kestääkseen välittämistä ja ylläpitoa. Toki osa vahvoista ystävyyssuhteista selviää vuosia ilman mitään yhteydenpitoa.
Ystävät rakastavat sinua ilman mitään siteitä tai sitoumuksia. Heihin voit aina luottaa niin hyvinä kuin huonoinakin hetkinä. Ystävä ei jätä sinua koskaan pulaan.

Ystävyys on kahden ihmisen vapaaehtoinen suhde. Ystävät auttavat selvitymään elämän vaikeista hetkistä, nousemaan sängystä päivinä kun et itse jaksaisi nousta. Ystävyys on yksi arvokkaimmista asioista koko maailmassa. Ystävyyttä kannattaa arvostaa ja kunnioittaa kaikilla osaamillaan tavoilla. Parasta on se kun saa jakaa ystävälle iloisia asioita. Hetkiä jotka ovat sinulle kaikkein merkittävimpiä. Ystävä on kuin majakka, johon voi luottaa kun oma suuntavaisto pettää tai et pimeydessä löydä tietä. Se auttaa ja ohjaa, mutta enne kaikkea on aina läsnä tarvittaessa. Sitä vartenhan majakat ovat olemassa.

Kuten parisuhteessa niin myös ystävyydessä on tärkeää luottamus, ymmärrys, vastavuoroisuus  ja asioiden jakaminen. Jos on huono olla, on parempi jakaa surut ja murheet jonkun kanssa kuin pitää niitä sisällään. Ystävyydessä on mielestäni kaikkein tärkeintä se että sinua kuunnellaan, mutta osaat myös itse olla kuulijana. Mitä enemmän ikää tulee sitä enemmän sitä osaa arvostaa hetkiä hyvässä seurassa rakkaiden ystävien ympäröimänä.
Ystävyys on asia, jota ei  voi rahassa mitata. Se voi parhaimmillaan olla koko elämän kestävä side, jota ei mikään asia pysty rikkomaan.

Erilaisia ystäviä

Meiltä jokaiselta löytyy paljon erilaisia ystäviä. On lapsuudenystäviä, opiskelukavereita, työkavereita, treenikavereita,  lomaystäviä ja niin edelleen. Erilaisia ystäviä eri elämän alueilta ja vaiheista elämää. Kaikki hyvin erilaisia, mutta yhtä tärkeitä. Ystävyys ei siis ole aina yhtä yksiselitteistä ja selkeää. Joskus jostakin voi tulla todella hyvä ystävä vain sen takia, että teillä on yhteinen työmatka tai olette kokeneet molemmat jotakin hyvin samanlaista. Ystävävyys ei siis tunne maanrajoja eikä kielimuurikaan ole este ystävyydelle.  Kokemukset yhdistävät ja luovat tunnesiteitä.

Ystävät hyväksyvät ja rakastavat meitä juuri sellaisena kuin olemme. He tietävät ja tuntevat meidät läpikotaisesti.  He tietävät heikkoutemme, vahvuutemme, unelmamme, menneisyytemme ja silti seisovat vierellämme.

Ei naurua ilman kyyneleitä

Ystävän läsnäolo ja kyyneleet helpottavat silloin kun on pahan mieli. Eli kun itkettää niin pitää itkeä. Monesti itku saattaakin tulla vasta sitten kun pääsee purkamaan jotakin mieltä painavaa asiaa ystävälle. Yksi ystävyyden tärkeimmistä  jutuista on se kun saa olla oma itsensä ja itkeä silloin kun itkettää ja nauraa maha kippuralla silloin kun naurattaa.

Pidetään kiinni ystävistä ja muistetaan antaa ystäville aikaa! Itselleni ainakin tulee niin hyvä energinen fiilis kun on saanut viettää aikaa hyvien ystävien seurassa.

lapsuuden ystävä Pauliina
Las Vegas with fitness friends

Ihanille ystäville, olette korvaamattomia!

ELSE  🙂 ♡ 

YouTube /  Instagram / Website