5 minuutin venyttely – tuottaa mielihyvää ja avaa jumeja


Viisi minuuttia lempeää liikettä avaa jumeja ja tuottaa mielihyvää, johon saatat jäädä koukkuun. Voit tehdä tämän 5 minuutin venyttelyharjoituksen heti aamulla herättyäsi tai koska vain päivän aikana. Herättääksesi aineenvaihdunnan tee tämä liikesarja heti aamusta. Sarjan dynaamiset venytykset toimivat loistavasti avaamaan kehon jumituksia ja lukkoja. Tee liikkeet hitaasti yhtenäisenä liikesarjana. Mikäli haluat saada vielä ripauksen enemmän irti harjoituksesta keskity hengittämiseen. Aloita jokainen sarjan venytys sisäänhengityksellä ja uloshengityksellä syvennä venytystä. Siirry venytyksestä pois aina sisäänhengityksellä. Jos hengittäminen tuntuu alkuun liian monimutkaiselta, unohda se. Tärkeintä on että teet liikkeet rennosti omassa tahdissa ja unohdat turhan suorittamisen. Nyt keskitytään nauttimaan.

5 MINUUTIN DYNAAMINEN VENYTTELY

1.Vedä keuhkot täyteen happea ja kurota käsillä kohti taivasta. 

2.  Astu pitkä askel eteen ja levitä kädet jalkojen suuntaisesti.  Pysy asennossa hetki syventäen asentoa oman liikkuvuuden rajoissa.

3. Laske käsi etummaisen jalan viereen ja kierrä rintakehä auki. Katse koti taivasta. Tee kierto molempiin suuntiin vaihtaen maassa olevaa kättä välissä.

4. Tuo molemmat kädet maahan ja siirrä jalat vierekkäin. Työnnä kämmenillä aktiivisesti maata samalla kun työnnät mielikuvitus häntää kohti taivasta. Niska rentona.

5. Nosta jalka kohti taivasta niin pitkälle kun pystyt ilman että lantio lähtee kääntymään. Pidä polvet suorana. Pysy venytyksessä hetki hengittämällä rauhallisesti sisään ja ulos.

6. Laske lantio kohti maata ja kurkota kohti taivasta. Niska pitkänä hartiat alhaalla. 

Toista sarja niin että venytykset tulee tehtyä molemmilla jaloilla!

Venyttelemällä saat päivään uutta virtaa ja pidät samalla huolta kehostasi. Kropan pitäminen liikkuvana ja elastisena vähentää loukkaantumisriskejä, sekä vähentää oleellisesti erilaisia kiputiloja. Säännöllinen venyttely tekee hyvää meille jokaiselle. Tämän venytys sarjan liikkeet ovat omiaan esimerkiksi lämmittelyn yhteyteen, loppuverryttelyksi treenin jälkeen tai lepopäivän palauttavaksi liikunnaksi. Ei muuta kuin venyttelemään!

Olethan muistanut tilata jo mun youtube kanavan? Sieltä löytyy paljon lisää hyviä treenivinkkejä.

KUVAT: Lauri Kalima /JK Creative

VAATTEET: Under Armour

ELSE 🙂

YouTube /  Instagram / Website