UPEA ISLANTI – seikkailijan unelma kohde / VIDEO


Islanti on jokaisen seikkailijan unelma kohde.  Maa jossa pääsee nauttimaan kylmistä jäätiköistä ja kuumista lähteistä saman päivän aikana. Unohtamatta suloisia islanninhevosia ja satoja lampaita.

Karun kaunis puuton luonto kiehtoo ja hurmaa jokaisen luontoa rakastavan seikkailijan. Kuten myös minut 🙂

KATSO VIDEO – ICELAND – 24H Summer Adventure

Majoittuminen Islannissa

Saavuimme Islantiin keskellä yötä lennolla Kööpenhaminan kautta. Yövyimme ensimmäisen yön lentokentän lähellä Bed and Breakfast Keflavi  hotellissa. Hotelli oli erittäin yksinkertainen, mutta riittävä yöpymistä varten. Tosin hieman ylihinnoiteltu, kuten moni lentokenttähotelli yleensä.

Seuraavan yön vietimme teltassa. Telttailu on mukavaa etenkin kesäaikaan. Islannista löytyy  hyviä camping alueita, joiden läheisyydessä on tarjolla kaikki mukavuudet niitä kaipaaville.

Kolmannen yön nautimme rauhallisessa Fosshotel Nupar:ssa. Hotelli sijaitsee kauniilla laavakenttä alueella ja on myös suhteellisen lähellä jäätiköitä. Hotellin oli erittäin siisti, moderni ja aamupala kattava. Suosittelen!

Liikkuminen

Auton vuokraus on Islannissa erittäin toimiva tapa liikkua. Auton saa helposti vuokrattua lentokentältä ja matka voi alkaa. Autoa vuokratessa kannattaa olla matkasuunnitelma ainakin osittain tiedossa. Islannissa on paljon Off-Road reittejä, joille ei kannata pikkuautolla lähteä ajamaan. Kaiken kaikkiaan tiet ovat hyvässä kunnossa ja liikenne aika rauhallista. Tosin osa pienistä sivuteistä on paikoittain kapeita.
Ajamalla rantaviivaa kulkevaa 1-tietä pitkin näet suurimman osan Islannin nähtävyyksistä jo parissa päivässä, jos vain jaksat istua autossa.

Vuokrasimme auton netin kautta ennakkoon (AVIS) ja noudimme sen lentokentältä. Kaikki sujui vuokrauksen suhteen oikein sulavasti.

Nelivetoinen maastoautoa on mielestäni oikea valinta Islannin seikkailuille. Se antaa vapautta liikkua ja tilava takakontti tarjoaa mukavan lepopaikan tarvittaessa.

Seljalandsfoss vesiputous
Skogafoss vesiputous
Vatnajökull jäätikkö
keskiyön uinilla Seljavallalaugissa

           

Islannin herkut

Yksi ehdoton Islannin herkku on suklaalla kuorrutettu lakritsi Draumur. En tiedä mikä tekee tästä herkusta niin erityisen, mutta se vain yksinkertaisesti maistuu jotenkin ihan älyttömän hyvälle. Suomessa vastaavat karkit eivät vedä vertoja tälle herkulle.

Islantiin kannattaa ehdottomasti mennä vierailemaan ainakin kerran elämässä. Sinne on erittäin helppo matkustaa suomesta suorilla lennoilla ja näkemistä riittää varmasti. Minulle tämä oli kolmas matka tähän upeaan maahan ja odotan jo innolla seuraavaa reissua. Niin paljon jäi vielä näkemättä ja kokematta. Tämän reissun ehdoton suosikki oli upea sumu ja yöllinen uimareissu Seljavallalaugissa.

KUVAT & VIDEO: Lauri Kalima / JKCREATIVE 
VAATTEET: Biancaneve, Under Armour, Lululemon, Colmar, Björn Borg
KENGÄT: Timberland
HATTU: Balmuir
AURINKOLASIT: Dior, Moschino
REPPU: 2XU, Golla

Can wait to go back…….ELSE 🙂

YouTube /  Instagram / Website