Dream Killers – Pohdintatehtäviä merkitykselliseen elämään


Olemme syntyneet unelmoimaan ja uskomaan itsemme. Miksi sitten kadotamme aika ajoin uskomme ja vaivumme epätoivoon. Mikä saa meidät epäilemään taitojamme ja kykyjämme. Keräsin tähän muutaman ajatuksen tai ehkä ennemminkin ajatustehtävän. Mistä löytää uskoa jatkaa eteenpäin silloin, kun kaikki tuntuu turhalta.

Dream Killers /3 kysymystä itselle

Lue, mieti ja kirjoita omat ajatukset ylös

1.Miksi en usko itseeni? Mikä on pahin pelkoni ajatellen unelmaani?

Itseluottamuksen puute on kavala sisäinen musta ääni, joka estää näkemästä unelmia. Se on kuin jarru matkalla kohti unelmia. Älä anna sille valtaa. Pysäytä ajatukset, jotka hidastavat matkaa eivätkä johda eteenpäin. Poista ne samantien mielestäsi. Erota terve realistinen tilanteen pohdinta negatiivisesta mielen kaaoksen luomisesta. Me kaikki syyllistymme ajoittain ajatusvirheisiin jotka sotkevat ajatuksiamme. Toisin sanoin saavat meidät pois raiteiltaan. Voimme välttää näitä keskittämällä ajatukset positiivisiin ja eteenpäin vieviin asioihin. Sillä kaikki mielialaa kohottavat ajatukset tekevät hyvää meille ja vievät meitä eteenpäin.

  • Ruoki positiivisia ajatuksia
  • Keskustele ajatuksistasi jonkun kanssa. Ystävien ja läheisen kanssa keskustelu auttaa. Se avartaa ajatuksia ja antaa uudenlaisia näkemyksiä. Jokainen meistä tarvitsee ympärilleen ystäviä, joihin voi tukeutua silloin kuin itsellä on heikko hetki. Muista pitää ystävistä kiinni sillä kannustavassa ympäristössä olemme vahvempia ja saamme enemmän aikaiseksi.
  • On erittäin tärkeää huomioida kaikki pienetkin edistyksen askeleet matkalla kohti unelmia. Hyvä tapa on esimerkiksi kirjoittaa ylös säännöllisesti kaikki positiiviset ajatukset ja onnistumisen hetket. Hyvä fiilis vie aina eteenpäin!
  • Kun tiedostamme pelkomme pysymme käsittelemään ne ja ehkä jopa löytämään ratkaisut pahimman varalle. En tarkoita tällä sitä, että elämä pitäisi suunnitella ennakkoon pahimman varalle, vaan sitä miten saamme mielen rauhan.  Kun tiedostan pelkoni pystyn paremmin varautumaan muuttuviin elämäntilanteisiin,  joita tulee elämässä aina vastaan. Ajatusten tutkiminen rauhoittaa ja selkeyttää mieltä.

2. Miksi vertaan itseäni muihin ja mihin se johtaa?

Vertaamme huomaamattakin jatkuvasti itseämme muihin. Tämän on ihan normaalia, mutta sillä miten annamme vertailun vaikuttaa itseemme on suuri merkitys käytökseemme. Tunnemmeko itsemme huonommaksi ihailemiemme ihmisten rinnalla vai saammeko heidän onnistumisista energiaa ja uskoa kohti omia unelmiamme.

Onnistumien vaatii aina uskoa itseen ja kun ymmärrämme sen voimme myös tutkia uusin silmin ympäröivää maailmaamme. Voimme nähdä ja ymmärtää onnistumisen kaavan. Miten muut ovat sen tehneet ja miten myös minä voin sen saavuttaa. Älä siis lannistu muiden onnistumisesta vaan käytä se energia ja tieto kohti omaa menestystäsi. Menestys on johdonmukaista toimintaa kohti tavoitteita.

3. Poista tekosyyt

Maailma on täynnä hyviä tekosyitä. Niiden taakse on helppo suojautua ja tuudittautua. Ei tarvitse kohdata omia epäonnistumisia, koska syy ei ole itsessä vaan jossakin muussa.  Toisin sanoen meillä on aina mahdollisuus kiertää epäonnistumiset ja kaikki negatiiviset asiat selittelemällä itsellemme.

Harjoittele ottamaan vastuu omista teoista ja päätä, että vain sinä voit muuttaa omaa elämääsi ja saavuttaa unelmasi. Mieti tarkkaan miksi haluat jotakin? Miksi se on sinulle niin tärkeää? Mitä teet kun matkan varrella tulee vaikeuksia? Luovutatko vai oletko valmis kohtaamaan vaikeudet.
Elämä ei ole koskaan täydellistä. Se on jatkuvaa tasapainottelua elämän polulla, jossa yhdistyvät arki ja unelmat. Suunnitelmat on tehty antamaan suuntaa, jotta pysymme oikealla reitillä. Suunnitelmat toimivat kuin kompassi. Ne ohjaavat meitä pysymään oikealla reitillä silloinkin kun törmäämme esteisiin, joita joudumme kiertämään. Sama pätee myös elämässä. Vaikka meillä olisi kuinka hyvä suunnitelma välillä vastaan tulee esteitä, jotka estävät meitä toteuttamasta alkuperäistä suunnitelmaamme. Näinä hetkinä on tärkeintä pysyä vahvana omille unelmille, sillä vain me voimme tehdä unelmistamme totta!

KUVAT: Lauri Kalima /JK creative

Pysy vahvana unelmille

ELSE  🙂 ♡ 

YouTube /  Instagram / Website