Itsensä hyväksyminen – Kuka minä olen?

Joudumme kaikki kohtaamaan elämässämme negatiivisia tilanteita, jotka horjuttavat itseluottamustamme. Jokainen argumentti, kritiikki, ongelma tai vaikeus voi saada meidät kadottamaan rakkauttamme itseämme kohtaan. Ehkä myös kasvatuksessamme opitut tavat rajoittavat meitä ja estävät tuomasta esille sitä todellista itseämme. Tämän seurauksena ajaudumme helposti tilanteisiin, joissa alamme korjaamaan itsessämme ja kaikkia niitä asoita joita muut ihmiset eivät sinussa pidä. Meistä tulee sitä, mitä yhteiskunta tai lähipiiri haluaa meidän olevan. Vaikka keskuudessamme elää myös erittäin erottuvia, räiskyviä persoonia, niin suurin osa kuitenkin on ulkoapäin  veistetty kuin samasta puusta. Joko ympäristön paineiden johdosta tai omasta tahdosta.

Onko helpompi kloonautua kuin olla erilanen

Koostumme jokainen lukuisista eri ominaisuuksia ja juurikin nämä ominaisuudet  tekevät meistä ainutkertaisia yksilöitä. Näistä yksilöllisistä ominaisuuksista kannattaa pitää kiinni. Sillä jokainen meistä ansaitsee mahdollisuuden olla oma itsensä. Kun olemme oma itsemme teemme asioita jotka tekevät meidät onnelliseksi eikä muulla ole väliä.

Pukeudut eri tavalla tai jotenkin muuten vain erotut massasta. Olet niin sanottu punainen lippu, johon on helppo muiden tähdätä omia ongelmiaan. Vaikka erilaisuus on vahvuutta on se myös samalla monelle tapa erottua massasta. Etenkin tämän päivän sosiaalisessa mediassa moni luo uraansa juurikin erottumalla erilaisuudellaan. Samaan aikaan somessa näkee myös paljon ihmisiä, jotka vain kopiovat toisten tuotoksia ja rakentavat sitä kautta omaa persoonaansa. Onko kyseessa oman minuutensa etsiminen vai helpompi tapa tulla hyväksytyksi tai kenties uskalluksen puutteesta tehdä jotakin omaa? Mielestäni sillä ei ole mitää merkitystä, kunhan mitä ikinä teetkin tekee juuri sinut onnelliseksi.

Itse olen aina halunnut luoda jotakin omaa ja uutta kopioimatta muita. Saamme jatkuvasti vaikutteita ympäristöstä, jotka tottakai vaikuttavat meihin ja myös minuun. Teimme sitä sitten tietoisesti tai emme tärkeintä on olla kadottamatta omaa itseään.

Kuka minä olen?

Itsensä rakastaminen vaatii uskallusta kyseenalaistaa kaiken, joiden luulit pitävän paikkaansa.Kun tunnet itsesi läpikotaisesti voit myös hyväksyä itsesi sellaisena kuin olet. Tämä saattaa kuulostaa helpolta, mutta todellisuudessa vaatii paljon itsensä tutkiskelua ja aikaa paneutua itseen ja omiin tuntemuksiin. Oppiaksesi tuntemaan itsesi, sinun tulee viettää aikaa itsesi kanssa. Itsensä tutkiskelu on erittäin tervettä ja sitä kannattaa harjoittaa aina aika ajoin. Kun tunnemme itsemme osaamme myös helpommin ilmaista omat toiveemme  ja tunteemme muille. Näin myös läheisesi pystyvät helpommin tukemaan ja auttamaan sinua tavoitteissasi.  Matka itseen voi tuntua, jopa pelottavalta, mutta totuus on että tiedämme jo kaiken mitä tuleman pitää. Olemme vain kätkeneet nuo tunteet ja ajatukset itseltämme ja nyt meidän on aika kuunnella tarkemmin niitä.

Tiedätkö todella mistä pidät? Mitä todella haluat elämältäsi? Minne haluat mennä? Mikä tekee sinut onnelliseksi? Tässä muutama hyvä kysymys itselle pohdittavaksi. Kaikkeen ei tarvitse heti löytyä vastausta ja yllättävää kyllä vuosien varrella vastaus saattaa jopa vaihtua. Itseensä perehtyminen syvemmin on aina vaivan arvoista!

Tässä 3 tärkeää asiaa, jotka auttavat sinua itseäsi etsiessä

1.Arvosta itseäsi

Ole ylpeä itsestäsi ja tee asioita jotka tekevät sinut onnelliseksi.  Täältä löydät paljon hyviä vinkkejä itsesi arvostamiseen.

2. Ajattele positiivisesti

Keskity positiivisiin asioihin ja näe onnistuminen

3. Älä vertaa

Keskity itseesi ja omien unelmien toteuttamiseen.Hyväksyminen tarkoittaa sitä, että kokemus hyväksytään sellaisenaan eikä sitä arvostella eikä yritetä muuttaa millään tavalla. Ei-toivotut tunteet ja kokemukset toivotetaan tervetulleeksi sellaisina kuin ne ovat sen sijaan, että niitä välteltäisiin. Salliessamme kokemukset sellaisena kuin ne ovat lisäämme samalla myös hyväksyntää itseämme kohtaan.

Hyväksytään itsemme ja erilaisuus!

KUVAT ja VIDEO: Lauri Kalima / JKCREATIVE 
VAATTEET: Lorna Jane

Think positive and be pround of yourself 🙂

Kiitos ELSE  🙂 ♡ 

YouTube /  Instagram / Website