JALKOJEN VENYTTELY – tee nämä liikkeet joka päivä


Venyttely tekee hyvää. Erilaisilla venyttelyillä ja liikkuvuusharjoitteilla pidämme kehomme elastisena ja toimintakykyisenä. Liikkuminen on helpompaa ja taloudellisempaa kun pääsemme käyttämään lihaksia koko niiden potenttiaalissa.

Tässä jalkojen venyttelyyn pari pikavinkkiä, jotka on helppo tehdä kotona telkkarin ääressä tai lenkin päätteeksi pihalla. Itse tykkään venytellä aamuisin sängyssä ja iltaisin treenien päätteeksi salilla. Venyttely tekee hyvää ja siihen todellakin jää koukkuun.

Jalkojen venyttely

1. Takareiden venytys 

2. Pohkeiden venytys

3. Etureiden venytys maassa

4. Etureiden ja lonkankoukistajan venytys

Venyttelystä olisi hyvä tehdä osa arkirutiineita. Sen ei tarvitse olla aina pitkäkestoista tai suunniteltua. Pienikin kropan venyttely auttaa. On myös hyvä opetella kuuntelemaan omaa kehoa: tuntuuko venytys siellä missä sen pitääkin tuntua. Tai pitääkö kenties panostaa venyttelyyn enemmän. Omaa kehoa kuuntelemalla oppii ymmärtämään kehon tarpeita. Venyttelyn yhteydessä on myös hyvä kiinnittää huomiota hengittämiseen. Yhdistämällä rauhallinen syvä hengitys venyttelyyn saadaan paras lopputulos aikaiseksi.

Ihania rentouttavia venyttelyhetkiä ja nähdään porrastreenikiertueella!

KUVAT: Lauri Kalima / JKCREATIVE
VAATTEET: Under Armour
KENGÄT: Nike

ELSE 🙂

YouTube /  Instagram / Website